ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ УЖИЦЕ

МИСИЈА Завода за јавно здравље Ужице

 

                Добро здравље грађана Златиборског округа кроз мултидисциплинарну и мултисекторску сардању

 

 

 

РЕЧ ДИРЕКТОРА

 

На шта мислите када кажете Завод за јавно здравље Ужице?

 

Да је стручна установа са дугом традицијом којој се верује?  Да је ковачница здравља? Или можда размишљате да неко брине о томе какву воду пијете, какав ваздух дишете, какву храну једете?  Да неко брине о томе где се треба отворити нова амбуланта, колико нових доктора и сестара мора бити у здравственом систему, колико нових и којих специјализација мора да се одобри? Широка је палета питања која вам падају на памет, када чујете назив ове установе, али се са сигурношћу може рећи да је Завод за јавно здравље Ужице врхунска здравствена установа са међународно признатом репутацијом. То је здравствена установа која за десет минута може да оформи своје мобилне тимове и пошаља их по територији Златиборског округа, па и шире ако затреба.

 

Да је то један од водећих завода за јавно здравље у Републици Србији, основан од стране Министарства здравља Републике Србије ради унапређења здравља становништва Златиборског округа. Од постанка до данас је често мењао своје локације и своје називе, али су му задаци увек остајали исти. И док се у прошлости највише сусретао са превенцијом заразних и паразитарних болести, данас се пред њега постављају много тежи изазови.

 

Ова наша ковачница здравља не може ништа урадити сама. Наши изазови и наша умећа окренута су ка постизању сарадње у свим секторима и свим дисциплинама. То нас чини отвореним, то даје резултате које очекујемо. И док домови здравља и болнице своју мисију виде у оздрављењу појединца, дотле се наша установа руководи далеко већом и теже остваривом мисијом, који води оздрављењу целе нације.

 

Да то је место где се прегледају здрави људи, то је место где се саветују здрави људи, где се предузимају мере и кад се јави само један случај заразне болести, како се не би проширио на друге људе, место где ће вас учити како да се одвикнете од пушења, како да се храните, како да постигнете добру физичку кондицију. То је место где можете сазнати какву воду пијете, шта једете, шта удишете, али и које бактерије и вирусе носите када сте болесни.

 

То је  место где се награди свачији допринос здрављу.

  

 

 

ВИЗИЈА Завода за јавно здравље Ужице

 

 

Да постане једна од водећих здравствених установа на територији Републике Србије посвећена превенцији болести

 

 

 

 

 
МИСИЈА Завода за јавно здравље Ужице