Резултати мерења загађујућих материја 24.11.2016

УЖИЦЕ

Индекс квалитета ваздуха износи - 286 Израчунат је на основу измерене концентрације чађи. Квалитет ваздуха - Врло нездрав

СЕВОЈНО

Индекс квалитета ваздуха износи - 238 Израчунат је на основу измерене концентрације чађи. Квалитет ваздуха - Врло нездрав

Индекс квалитета ваздуха (AQI): однос измерене и максимално дозвољене вредности загађивача у ваздуху

Квалитет ваздуха одређује загађивач чији индекс тог дана има највећу вредност.

Индекс загађења - 0-50
Квалитет ваздуха - Добар
Упозорење - нема
Индекс загађења - 51-100*
Квалитет ваздуха - Умерено добар
Упозорење - Не препоручује се дужи боравак на отвореном осетљивом делу популације (деца, стари, хронични болесници).
Индекс загађења - 101-150
Квалитет ваздуха - Нездрав за осетљиву популацију (деца,стари, хронични болесници)
Упозорење - Особе са срчаним и плућним обољењима, старије особе и деца треба да ограниче боравак на отвореном (јутарњи и вечерњи сати се не препоручују).
Индекс загађења - 151-200
Квалитет ваздуха - Нездрав
Упозорење - Особе са срчаним и плућним обољењима, старије особе и деца треба да избегавају боравак напољу и продужену физичку активност. Пожељно је смањење продужене и напорне физичке активности здравог дела популације.
Индекс загађења - 151-200
Квалитет ваздуха - Нездрав
Упозорење - Особе са срчаним и плућним обољењима, старије особе и деца треба да избегавају било какву активност напољу. Остали би требали да избегавају продужене и тешке напоре.Не препоручује се проветравање станова у јутарњим и вечерњим сатима. Особе са срчаним и плућним обољењима, старије особе и деца треба да избегавају било какву активност напољу. Остали би требали да избегавају продужене и тешке напоре.Не препоручује се проветравање станова у јутарњим и вечерњим сатима.
Индекс загађења - >301
Квалитет ваздуха - Опасно
Упозорење - Особе са срчаним и плућним обољењима, старије особе и деца треба да скрате боравак напољу и ако је могуће да остану у кући и смање активности. Хронични болесници морају узимати редовну терапију а у случају погоршања здравственог стања обавезно се обратити лекару. Остали треба да избегавају активности напољу. Не препоручује се проветравање станова у јутарњим и вечерњим сатима.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *